Cotlet de vitel in crusta de verdeata

Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cotlet de vitel in crusta de verdeata

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 kg cotlet de vitel
  • 200 g smantana
  • ghimbir
  • 100 g mustar dulce
  • ulei
  • sos de usturoi
  • piper mozaic
  • 100 ml vin alb sec
  • foi de dafin
  • faina
  • frunze de patrunjel si marar

Mod de preparare

Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie decojita taiata marunt si sosul de usturoi. Se adauga putina sare si se lasa sa fiarba scazut, pana se fac ciupercile. Strecor zeama rezultata si o pun deoparte intr-un castronel. Spal tigaia si pun putin ulei la incalzit, apoi calesc o ceapa mare taiata marunt. Cand devine aurie, adaug o lingura de faina alba. Dupa ce se incheaga, sting cu zeama de la ciuperci si adaug smantana si ghimbir. Mai departe se trece la prepararea carnii. Mai intai pregatesc "patul" de verdeata . Toc marunt patrunjel si marar verde, adaug cimbru, menta verde si rozmarin, si amestec bine verdeata, apoi pregatesc "aditivul" cu care sa ung cotletele. Practic o maioneza usturoiata, facuta din sos de usturoi, mustar dulce si ulei, pana ajunge exact de consistenta unei maioneze. Torn maioneza peste carne si amestec bine, sa se unga pe toate partile . Nu sarez carnea, pentru ca are sare suficienta sare maioneza, apoi iau cate o bucata si o dau prin verdeata. Intr-o tava pun ceva ulei, o foaie de dafin rupta in bucati , cateva boabe de piper mozaic si jumatate de pahar de vin alb sec, peste care pun bucatile de cotlet. Le-am lasat 40 minute la foc potrivit, iar la jumatatea timpului le-am intors.


Se pot servi doar cu sosul cu ciuperci sau se mai poate pregati o garnitura de cartofi aurii sau orez.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Prajitura Shoko-Cioco
Bucataras.RO

Prajitura Shoko-Cioco

O prajitura (sau tortulet (cum vreti sa-i spuneti) cu ciocolata care se intrece pe ea... blat moale care nu necesita...

Prajitura Shoko-Cioco
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola