Mancaruri cu carne

Reteta Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 07-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Un preparat care este vedeta la noi pe masa, mai ales iarna!

ingrediente

2 portii

   2 buc cotlete de porc cu os
   o mana de fasole verde prefiarta si scursa bine
   o ceapa rosie
   o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
   piper
   dafin
   oregano
   maghiran)
   o lingurita de legume deshidratate fara sare
   1/2 lingurita de sare
   2-3 catei de usturoi
   ulei de masline
   cateva ciuperci champignion
   marar verde
   un galbenus
   4 scobitori de bambus
   folie de aluminiu
   2 bucati de prapur de miel
   un praf de boia dulce

mod de preparare

Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la os(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2 Se da in cateva clocote fasolea verde se trece sub jet de apa rece(sau prefiarta ,congelata),se scurge bine.Ceapa se taie marunt,ciupercile curatate se feliaza.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea,ceapa si ciupercile,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
3.Cu aceasta umplutura se umple fiecare cotlet,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust)..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.
Pofta buna!
Incearca si Tochitura moldoveneasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.