Cotlete mediteraneene

1. se curata carenea de pielite si tendoane, se spala si se sterge de apa 2. se presara cu sare si piper si se unge cu miere 3. se pun cotletele intr-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati intregi de cotler cu os
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 gr. fistic sfaramat
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. se curata carenea de pielite si tendoane, se spala si se sterge de apa

2. se presara cu sare si piper si se unge cu miere

3. se pun cotletele intr-o tava si se coc la foc potrivit impreuna cu vinul si foile de dafin, pana cand carnea este patrunsa si frumos rumenita

4. se toaca ceapa marunt, dupa care se amesteca cu fisticul sfaramat, se adauga coaja de lamaie (razuita marunt), usturoiul zdrobit, si zeama de la lamaie stoarsa

5. amestecati bine si presarati peste carnea rumenita

6. se pune din nou tava in cuptorul incins si se mai lasa 5 minute la foc iute
se poate servi cu garnitura sa fasole verde, morcovi si masare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Bucataras.RO

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Pudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!