Mancaruri cu carne

Reteta Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
a) Preparare:
1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare.
2. Se a

ingrediente

Ingrediente pentru saramura:
   apa (cat sa acopere curcanul)
   250g sare grunjoasa
   patrunjel tocat(1/2 legatura)
   piper boabe
   cimbru uscat 2 linguri pline
   salvie proaspata
   cateva foi de dafin
   200ml vin alb sec sau demisec
   1/4 ceapa
   1 curcan de aproximativ 5kg
Umplutura:
   1 ceapa mare taiata in sferturi
   ardei gras rosu taiat cuburi
   frunze de telina
   cateva fire de patrunjel
   salvie si o foaie de dafin

mod de preparare

a) Preparare:


1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare.


2. Se aseaza ingredientele de mai sus in curcan.


3. Se freaca 3/4 dintr-un pachet de unt cu salvie uscata, cimbru, maghiran si piper.


4. Se desface pielea de pe piept, partial pulpe si se pune pe dedesubt untul frecat cu verdeturi.


5. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade, timp de 15 minute.


6. Se pune curcanul cu pieptul in jos pentru pastrarea sucului ce se va scurge.


7. Se unge tot curcanul cu putin unt ; se presara condimente pe deasupra .


8. Se coace 30-40 minute in functie de marimea curcanului.


9. Se intoarce cu pieptul in sus si se coboara temperatura la 165 grade.


10. Se stropeste cu sos din tava din 15 in 15 minute si se mai lasa minim o ora.


11. Friptura este gata cand temperatura interioara ajunge la 75 grade sau cand intepat cu o tepusa de frigarui, iese un suc transparent, nu roz. In general se lasa cam 2-2,5 ore, in total, la cuptor.





Reteta propusa de Guguluff.
Se serveste cu orice garnitura doriti.
Incearca si Rulada de muschi de porc cu sos barbeque
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.