Mancaruri cu carne

Empanadas cu pui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
blue jay postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi bra

ingrediente

   Pentru aluat
   3 cani faina
   un sfert de lingurita de sare
   150 g unt
   2 oua
   un sfert cana apa rece
Pentru umplutura:
   3 bucati piept de pui la gratar sau fiert
   taiat bucatele
   250 g de branza
   120 g Cream cheese
   sare
   piper
   chimen

mod de preparare

Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi branza, amestec de verdeturi sau ca si in reteta de fata carne. Faina, sarea, oul si untul se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza adaugand 3-4 linguri de apa rece. Apoi se scoate intr-un castron si se framanta putin adaugand cate putina apa pana iese un aluat elastic, moale, dar nu lipicios. Se da la frigider 30 de minute, timp in care puteri pregati umplutura. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele bine si se lasa putin sa se omogenizeze gusturile. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate aluatul, se intinde, se taie forme rotunde si se pune umplutura in mijloc. Se ung marginile cu apa si se lipesc. Daca nu aveti presa, puteti folosi o furculita sa sigilati bine marginile. Se aseaza pe o tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru 15-20 de minute. Daca va ramane aluat puteti sa il pastrati la congelator.



Pentru servire puteti pregati o salata sau un sos cu maioneza. Alte retete recomandate:
Incearca si Rasol de vita cu cartofi si legume asortate
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite