Escalop de vitel cu ciuperci si vin alb

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • faina - 50 g
  • carne de vitel - 500 g
  • ulei - 100 ml
  • mazare conserva - 250 g
  • morcovi - 350 g
  • ficat de vitel - 250 g
  • orez - 75 g
  • vin alb - 50 ml
  • apa - 350 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • cartofi - 400 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie cuburi (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie cuburi). Orezul se alege de impuritati, se spala. Patrunjelul verde, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se spala. Bucatile de carne si ficat se trec prin faina (25 g) si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat si in jiul format se adauga 25 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, cca 350 ml apa fiarta si se fierb 5-7 minute. Ciupercile se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga la carne si sos. Se fierb cca 10 minute, laolalta cu jumatatile de cub MAGGI. La final, se adauga vin. Morcovii, cartofii fierti si mazarea se stropesc cu 25 g unt topit. Orezul se inabusa in unt, se adauga 200 ml apa fiarta si se mai fierb la cuptor timp de 10 minute, intr-un vas acoperit.

Escalopul de vitel cu ciuperci si vin alb se serveste cald, cu garnitura de legume si pilaf cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Si-am ajuns si la 400 de retete (desi, dupa mine, era programat sa ajung la numarul acesta prin noiembrie anul trecut, dar...

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola