Mancaruri cu carne

Reteta Escalop de vitel cu ciuperci si vin alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
   faina - 50 g
   carne de vitel - 500 g
   ulei - 100 ml
   mazare conserva - 250 g
   morcovi - 350 g
   ficat de vitel - 250 g
   orez - 75 g
   vin alb - 50 ml
   apa - 350 ml
   patrunjel verde - 1 legatura
   unt - 50 g
   1/2 cub MAGGI de vita
   cartofi - 400 g
   1/2 cub MAGGI de ciuperci
   sare dupa gust

mod de preparare

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie cuburi (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie cuburi). Orezul se alege de impuritati, se spala. Patrunjelul verde, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se spala. Bucatile de carne si ficat se trec prin faina (25 g) si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat si in jiul format se adauga 25 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, cca 350 ml apa fiarta si se fierb 5-7 minute. Ciupercile se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga la carne si sos. Se fierb cca 10 minute, laolalta cu jumatatile de cub MAGGI. La final, se adauga vin. Morcovii, cartofii fierti si mazarea se stropesc cu 25 g unt topit. Orezul se inabusa in unt, se adauga 200 ml apa fiarta si se mai fierb la cuptor timp de 10 minute, intr-un vas acoperit.




Escalopul de vitel cu ciuperci si vin alb se serveste cald, cu garnitura de legume si pilaf cu patrunjel verde deasupra.


Incearca si Musaca a la MAYA
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci si vin alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.