Mancaruri cu carne

Reteta Escalop de vitel in sos de lamaie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 c

ingrediente

   700 gr. muschiulet de vitel
   1 lamaie
   100 gr. unt
   1 ceapa potrivita
   150 ml. vin alb sec
   2 linguri faina
   200 gr. smantana
   1 foaie de dafin
   1 legatura de patrunjel verde
   sare
   piper

mod de preparare

Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 cm. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, se presara cu sare si piper, apoi se trec prin faina. Se prajesc in unt cate 4-5 minute pe fiecare parte, se adauga vinul si foaia de dafin, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 minute. Se scoate carnea pe o farfurie, se acopera si se pastreaza la cald. In grasimea ramasa se pune ceapa tocata cat mai marunt si se caleste 4-5 min. la foc potrivit. Se adauga smantana, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Se potriveste de sare si piper proaspat macinat. Se omogenizeaza bine sosul.
Se serveste escalopul de vitel cald cu sosul fierbinte si cartofi natur drept garnitura.
Incearca si Fazan in frunza de vita de vie
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel in sos de lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite