Mancaruri cu carne

Reteta Ficat umplut cu slanina si condimente

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curat

ingrediente

   ¾ kg. ficat intr-o singura bucata
   100 gr. unt
   1 chifla
   1/2 pahar lapte
   1 pahar cu vin alb
   citeva felii de slanina proaspata
   2 cepe
   patrunjel verde
   1 ou
   faina
   1 ceasca zeama de carne
   sare
   1 foaie dafin
   cimbru
   sote de legume

mod de preparare

Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curata umeda si cu alta cirpa uscata. Apoi se face in margine o taietura orizontala care se umple cu compozitia de mai sus. Se coase, se trece prin faina si se pune intr-o cratita pe fundul careia s-au asezat feliile de slanina (in lipsa de slanina se pun 50 gr. unt sau 2-3 linguri ulei crud), o ceapa intreaga, foaia de dafin, cimbrul, vinul si o ceasca zeama de carne. Se fierbe inabusit la foc mic 30-40 minute. Se scoate pe farfurie, se sareaza ficatul dupa gust, se scoate ata, se taie felii si se toarna deasupra sosul strecurat.

Se serveste cu un sote de legume.
Incearca si Iepure barbeque cu tzatziki
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat umplut cu slanina si condimente" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.