Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo
mod de preparare
Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.
Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.
Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.
Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie.
Carnea taiata felii se pune in sos.
Se serveste pe un platou alb, cu garnitura de legume in jurul fripturii.
Sosul se potriveste si la peste si la porc.
Incearca si Rasol impletit cu cartofi copti si sos de usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "File de curcan in sos de spumant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe