Mancaruri cu carne

Reteta File de curcan in sos de spumant

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
Martina postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo

ingrediente

   400 g file de piept de curcan
   35 g unt
   sare
   piper
   piper alb
   nucsoara
   1 praf de zahar
   1 lingurita suc de lamaie
   2 bucati mici de arpagic
   1 lingura faina
   100 ml supa de pui
   150 ml vin spumant sec
   1 galbenus de ou

mod de preparare

Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.


Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.


Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.


Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie.


Carnea taiata felii se pune in sos.
Se serveste pe un platou alb, cu garnitura de legume in jurul fripturii.





Sosul se potriveste si la peste si la porc.
Incearca si Sarmale Bavaria
Daca ti-a placut reteta noastra "File de curcan in sos de spumant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.