Mancaruri cu carne

Reteta Friganele de aluat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca cocolosi. Se subtiaza cu lapte.

ingrediente

   1 ou
   3 linguri faina
   1/2 ceasca lapte
   sare
   2 linguri untura.

mod de preparare

Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca cocolosi. Se subtiaza cu lapte, astfel incat sa se obtina un aluat ceva mai gros ca la clatite. Se pune sare. Se infierbanta intr-o tigaie untura sau unt amestecat cu putin ulei. Cand grasimea este bine incinsa, se pune cate o lingura de compozitie. Se fac mici chiftele care se prajesc pe ambele parti.


Friganelele de aluat se servesc cu legume oparite cu unt.

Incearca si Varza cu ciolan de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele de aluat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.