Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de berbec

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocat

ingrediente

   500 gr. carne de berbec
   2 buc. ceapa alba
   100 gr. ceapa verde
   200 gr. rosii
   1/2 lamîie
   o lingura otet
   o lingura unt

mod de preparare

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal, alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20 minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot prepara frigarui din carne de porc.
Ca garnitura se mai poate servi orez fiert
Incearca si Limba de porc inabusita
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de berbec" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite