Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa cons

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Ingrediente

  • o bucata intreaga de piept de pui
  • 500 g sfecla rosie
  • suc de la 2 portocale
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • zahar

Mod de preparare

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa consumam acest fel pentru o dieta putem renunta la sosul alb si la zahar, insa daca nu tinem regim e pacat sa lasam la o parte cele doua componente ale acestei retete. Pieptul de pui se prajeste bine pe ambele parti, se adauga un pic de vin alb sec si un pic de apa sa se fiarba bine. Intre timp se pun la fiert, la foc mare, un amestec dintre sucul de la o portocala cu un pahar de vin alb sec si 200 de ml de smantana. In a treia craticioara se pune o nuca de unt la topit si 3 linguri mari de sfecla taiata cubulete peste care se adauga o lingura de zahar si sucul de la o portocala si se lasa sa fiarba pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp se ingroasa sosul alb, racindu-se.


Feliile de piept de pui se aseaza pe o farfurie, se stropeste cu sos si se aseaza langa doua linguri din sfecla rosie. Alte retete recomandate:


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Penne cu dovlecel si tartufo
Bucataras.RO

Penne cu dovlecel si tartufo

Penne cu dovlecel si tartufo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!