Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 06-07-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un preparat usor si tare gustos care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina!
Retete dietetice

ingrediente

4 portii

   1 buc piept de curcan
   sare
   piper
   boia
   condimente pentru pasare
   1 buc ceapa rosie
   3 catei usturoi
   1 morcov mai mic
   1/2 jumatate ardei kapia
   50 ml ulei de masline cu rozmarin
   100 ml vin alb
   100 ml suc de rosii
   1 kg cartofi rosii
   verdeturi pentru cartofi Kotanyi
   ulei
   salata de sfecla rosie
   castraveti murati

mod de preparare

Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie decat atat).

Se ia o tava care se stropeste cu ulei si se asaza bucatile de carne.

Ceapa se curata si se taie felii. La fel si usturoiul, se curata si se taie feliute. Ardeiul kapia se spala si se taie fasii. Morcovul se curata si se taie rondele. Toate acestea se asaza peste bucatile de carne, se mai stropeste cu uleiul cu rozmarin, se mai condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru pasare.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade C, pentru cca. 10 minute,dupa care se scoate si se toarna vinul. Se acopera tava si se da la cuptor din nou pentru 30 de minute. Se poate verifica si mai repede si se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este aproape facuta, se toarna sosul de rosii in tava si se da din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute, la 180 de grade C.

Se serveste cu cartofi aurii pregatiti astfel: se curata cartofii si se taie in patru pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare si, cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare daca mai este nevoie si se presara verdeturile pentru cartofi. Se da tava la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos si devin usor crocanti. Se poate introduce tava cu cartofi odata cu friptura.

Se serveste alaturi de muraturile preferate, noi am preferat salata de sfecla rosie si castraveti murati.

Pofta buna!
Incearca si Praz cu carne simplu
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu legume si sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
friptura de curcan
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.