Friptura de curcan in sos de vin si portocale e o delicatesa. Pentru a prepara aceasta friptura, se spala pulpa de curcan, se strege si se impaneaza cu cativa catei de usturoi si o asezam intr-un vas yena uns cu putin ulei.
Zdrobim 4-5 catei de usturoi si ii frecam cu sare, piper si uleiul de masline. Adaugam restul de condimente, vinul si sucul de la o portocala.
Turnam sosul de vin si condimente peste pulpa de curcan,acoperim vasul si il dam la cuptor 1,5 ore.
Intre timp mai scoatem tava cu carnea de la cuptor si o mai stropim cu sos din tava ca sa nu se usuce.
Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura taiem felii portocala ramasa si o asezam peste friptura. Mai lasam la cuptor tava acoperita inca putin si apoi indepartam capacul de la tava si lasam friptura sa se rumeneasca inca maxim 10 minute.
Pulpa de curcan se serveste calda. Poate fi pregatita cu succes pentru Craciun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Myra's Kitchen.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe