Friptura de miel

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in loc si se introduce usturoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel

Ingrediente

  • o bucata de carne de miel
  • 34 catei de usturoi
  • condiment pentru miel si oaie
  • cateva bucatele de slanina
  • un pahar de vin
  • o cescuta de apa
  • cescuta de ulei

Mod de preparare

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in loc si se introduce usturoiul. Se condimenteaza pe ambele parti cu condimentul special pentru miel. Se asaza in tava si se pun deasupra bucatile de slanina. in tava se adauga apa, uleiul si vinul si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la prajit o ora jumatate - doua ore, la foc mic, stropind carnea cu amestecul lichid din tava, la fiecare 15-20 minute. Dupa aproximativ o ora, friptura se intoarce in cuptor.


Se serveste calda cu cartofi prajiti sau piure de cartofi si salata. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Bucataras.RO

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

O supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena. Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie, si ea,...

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!