Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de mistret

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi

ingrediente

   1
   5-2 kg carne de mistret
   200 gr slanina afumata
   2-3 capatini usturoi
   50 gr untura
   1 morcov
   1 ceapa
   1-3 cuisoare
   500 mI zeama de carne
   1 pahar de vin alb
   2-3 linguri smantana
   1-2 foi de dafin
   5-10 boabe de piper
   sare

mod de preparare




Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se pune apoi in untura incinsa cu putina zeama de carne si se lasa la fiert impreuna cu un morcov taiat in lungime si o ceapa, in care se infig 1-3 cuisoare. Se mai toarna din cand in cand cate o lingura de zeama de carne. Dupa ce s-a fragezit, carnea se pune intr-o tava cu untura, boabe de piper, foi de dafin si se lasa in cuptor la rumenit. Se adauga un pahar de vin alb si se stropeste din cand in cand. Se adauga in sos 2-3 linguri de smantana, si se mai lasa cateva minute in cuptor.
Se serevste calda.





Alte retete culinare:





Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan
Incearca si Ficat umplut
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de mistret" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.