Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de porc cu frisca si alune

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu putin ulei, intorcandu-s

ingrediente

   600 g pulpa de porc
   200 g alune
   o cana de supa de oase
   o lingura de faina
   4 linguri de ulei
   4 linguri de frisca lichida
   sare
   piper

mod de preparare

Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu putin ulei, intorcandu-se pe ambele parti, ca sa se patrunda cum trebuie. Nu se tin prea mult pe gratar, sa nu se usuce. Se incinge putin ulei, in care se caleste o lingura de faina, stinsa cu zeama de oase. Se amesteca bine, se adauga un praf de sare si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand. Se taie alunele marunt si se rumenesc in doua linguri de ulei incins. Se


adauga sosul si se omogenizeaza. Cand e aproape gata, se adauga si frisca lichida si se mai lasa 10 minute pe foc, sa fiarba.
Se serveste friptura cu sosul de frisca, cu garnitura de piure de cartofi si cu salata.





Alte retete carne recomandate





Ardei umpluti


Tocanita de pui


Ciulama de ciuperci
Incearca si Rosii umplute cu carne de vitel
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu frisca si alune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.