Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de porc cu sos de legume si vin alb

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru friptura de porc cu sos de legume si vin alb se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa.

ingrediente

   1 kg. carne de porc (piept sau spata)
   2 linguri de unt netopit
   4 linguri de ulei
   2 cepe
   3-4 ciuperci mari
   o lingurita de faina
   1 pahar de vin alb
   1 pahar zeama de carne
   patrunjel verde
   4-5 rosii
   sare si piper

mod de preparare

Pentru friptura de porc cu sos de legume si vin alb se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt combinat cu ulei, se adauga restul de ceapa, ciupercile taiate, patrunjelul si faina. Cand faina s-a aurit, se pune vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi se potriveste de sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic.


Serviti friptura cu piureu de cartofi decorat cu sosul din tava.

Incearca si Limba cu masline si lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de legume si vin alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.