Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de porc, la cuptor

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 21-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)"
 
Cea mai buna reteta de friptura de porc, pas cu pas.

ingrediente

8 portii

   Ceafa de porc – 1 kg
   Cimbru proaspat – 3-4 crengute
   Salvie proaspata – 4 frunze
   Catei de usturoi – 4 buc
   Morcovi – 2 buc
   Salote – 2 buc
   Pastarnac – 1 buc
   Praz – 1 buc
   Telina – 1/4 buc
   Rosii cherry – 5-6 buc
   Ulei de masline – 2-3 linguri
   Vin rosu demisec – 100 ml
   Amidon de porumb – 1 lingurita
   Smantana de gatit – 200 ml
   Apa – 200-300 ml
   sare, piper – dupa gust

mod de preparare


  1. Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb.

  2. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca bine carnea cu ele pe ambele parti, pentru a op aromatiza bine.

  3. Incinge bine o cratita din fonta si pune in ea o lingura de ulei de masline, dupa care adauga carnea. Ii dai culoare pe fiecare parte, intorcand-o. Intre timp taie legumele: morcovii, pastarnacul, telina si salotele, toate in bucati mai mari.

  4. Cand carnea a prins culoare, scoate-o deoparte, si in sucul lasat adauga legumele si inca un strop de ulei de masline. Legumele trebuie sa se gateasca de tot, sa fie moi, si nicidecum al dente, pentru ca vrei sa scoti si ultima faramita de aroma din ele, pentru a face un sos bun. Cand s-au calit, stinge cu vinul rosu, ca sa aduni toata aroma de la baza vasului.

  5. Cand s-a evaporat alcoolul, pune putina apa, cam 150 ml si adauga carnea, si implicit capacul. Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius si-o lasi 2 ore. O verifici din cand in cand, si daca lichidul dinauntru scade considerabil, atunci mai completeaza cu putina apa.

  6. Cand friptura este gata, scoate-o pe un tocator iar sucul lasat in cratita strecoara-l. Paseaza bine legumele sa iasa din ele tot sosul si pune-l inapoi pe foc si adaug o lingurita de amidon si smantana de gatit. Si amesteca pana se ingrosa.

  7. Toarna sosul peste o felie de friptura si este gata.


Pofta buna!




Incearca si Spanac cu ficat de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite