Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, ustur
Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, usturoiul zdrobit, foaia de dafin, piperul si se acopera oala cu capacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga vinul si otetul.
Carnea se aseaza intr-un vas incapator si desupra ei se toarna marinata complet racita si toate legumele. Se acopera vasul (se infoliaza) si se da la frigider pentru 48 de ore.
Dupa ce au trecut cele doua zile incheiate, carnea se scoate din marinata si se scurge bine. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se prajeste carnea rapid, pe toate partile, pana ce se rumeneste usor.
Se adauga putina apa fierbinte si se acopera, astfel incat carnea sa se faca inabusit. Inabusirea se continua doua-trei ore, adaugand in permanenta cate putina apa fierbinte, pana cand furculita intra cu usurinta in carne (bucata pe care am gatit-o eu, de 1,5 kg, a fost gata in doua ore).
Cand carnea este suficient de facuta se adauga legumele din marinata, bine scurse de lichid. Se completeaza cu apa fierbinte, se acopera si se lasa pe foc pana ce sunt bine fierte legumele. Este momentul in care carnea se scoate, se taie felii si se pastreaza la cald, acoperita.
Legumele se paseaza si se dilueaza piureul obtinut cu apa fierbinte, se adauga pasta de rosii, un praf de piper si rozmarin (dupa gust) si 2-3 catei de usturoi pisati (sare nu se mai pune, atat carnea, cat si legumele fiind sarate din marinata!).
Se da in clocot si se adauga feliile de carne in sos, continuand fierberea inca 10 minute, dupa care friptura cu sos este gata.
Se poate servi cu cartofi natur si salata verde
Pofta buna!
Reteta Friptura de vita marinata a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Muschi de vita cu mult piper,
Antricot de vita cu ceapa prajita si spätzle cu varza,
Friptura in ulei
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii