Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de vita marinata

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de ied la cuptor"
 
Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, ustur

ingrediente

Marinata:
   2 morcovi
   1 ceapa
   3 catei de usturoi
   1 telina medie (de marimea unui ou mare)
   1-2 fire de patrunjel radacina
   1 foaie de dafin
   2-3 lingurite de sare
   1 varf de cutit de piper macinat sau cateva boabe de piper
   50 ml vin alb sau roze sec
   50 ml otet de vin
   1
   5 litri de apa
Pentru preparare:
   3 linguri de ulei de masline
   1 lingura rasa de pasta de rosii
   2-3 catei de usturoi zdrobiti
   piper
   rozmarin
   apa fierbinte

mod de preparare

Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, usturoiul zdrobit, foaia de dafin, piperul si se acopera oala cu capacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga vinul si otetul.


Carnea se aseaza intr-un vas incapator si desupra ei se toarna marinata complet racita si toate legumele. Se acopera vasul (se infoliaza) si se da la frigider pentru 48 de ore.


Dupa ce au trecut cele doua zile incheiate, carnea se scoate din marinata si se scurge bine. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se prajeste carnea rapid, pe toate partile, pana ce se rumeneste usor.


Se adauga putina apa fierbinte si se acopera, astfel incat carnea sa se faca inabusit. Inabusirea se continua doua-trei ore, adaugand in permanenta cate putina apa fierbinte, pana cand furculita intra cu usurinta in carne (bucata pe care am gatit-o eu, de 1,5 kg, a fost gata in doua ore).


Cand carnea este suficient de facuta se adauga legumele din marinata, bine scurse de lichid. Se completeaza cu apa fierbinte, se acopera si se lasa pe foc pana ce sunt bine fierte legumele. Este momentul in care carnea se scoate, se taie felii si se pastreaza la cald, acoperita.


Legumele se paseaza si se dilueaza piureul obtinut cu apa fierbinte, se adauga pasta de rosii, un praf de piper si rozmarin (dupa gust) si 2-3 catei de usturoi pisati (sare nu se mai pune, atat carnea, cat si legumele fiind sarate din marinata!).


Se da in clocot si se adauga feliile de carne in sos, continuand fierberea inca 10 minute, dupa care friptura cu sos este gata.
Se poate servi cu cartofi natur si salata verde


Pofta buna!





Reteta Friptura de vita marinata a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro





Alte retete cu carne de vita gasiti aici:


Muschi de vita cu mult piper,


Antricot de vita cu ceapa prajita si spätzle cu varza,


Friptura in ulei
Incearca si Rinichi cu sos de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita marinata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.