Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, ustur
Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, usturoiul zdrobit, foaia de dafin, piperul si se acopera oala cu capacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga vinul si otetul.
Carnea se aseaza intr-un vas incapator si desupra ei se toarna marinata complet racita si toate legumele. Se acopera vasul (se infoliaza) si se da la frigider pentru 48 de ore.
Dupa ce au trecut cele doua zile incheiate, carnea se scoate din marinata si se scurge bine. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se prajeste carnea rapid, pe toate partile, pana ce se rumeneste usor.
Se adauga putina apa fierbinte si se acopera, astfel incat carnea sa se faca inabusit. Inabusirea se continua doua-trei ore, adaugand in permanenta cate putina apa fierbinte, pana cand furculita intra cu usurinta in carne (bucata pe care am gatit-o eu, de 1,5 kg, a fost gata in doua ore).
Cand carnea este suficient de facuta se adauga legumele din marinata, bine scurse de lichid. Se completeaza cu apa fierbinte, se acopera si se lasa pe foc pana ce sunt bine fierte legumele. Este momentul in care carnea se scoate, se taie felii si se pastreaza la cald, acoperita.
Legumele se paseaza si se dilueaza piureul obtinut cu apa fierbinte, se adauga pasta de rosii, un praf de piper si rozmarin (dupa gust) si 2-3 catei de usturoi pisati (sare nu se mai pune, atat carnea, cat si legumele fiind sarate din marinata!).
Se da in clocot si se adauga feliile de carne in sos, continuand fierberea inca 10 minute, dupa care friptura cu sos este gata.
Se poate servi cu cartofi natur si salata verde
Pofta buna!
Reteta Friptura de vita marinata a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Muschi de vita cu mult piper,
Antricot de vita cu ceapa prajita si spätzle cu varza,
Friptura in ulei
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA
Pui crocant GodinaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii