Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean este o friptura delicioasa, care merge de minune alaturi de o garnitura usor picanta dar foarte sanatoasa.
Carnea de vita se curata de pielita, daca are, apoi se transeaza in bucati groase cam de 3 degete. Bucatile se pun pe o farfurie si se stropesc cu cate o lingura de ulei de masline.
Cimbrul si busuiocul, daca le aveti uscate, le intindeti pe un fund de lemn si le amestecati. Daca aveti verdeata proaspata, o spalati, apoi o tocati si, la fel, o puneti pe fundul de lemn ca in imagini.
Peste verdeata intinsa pe fund se presara sare si piper dupa gust. Eu nu m-am zgarcit la condimentare, nici la verdeata si nici la sare si piper.
Fiecare bucata de carne unsa cu ulei de masline se ruleaza pe fund, prin verdeata amestecata cu sare si piper, astfel incat sa se lipeasca de exteriorul carnii condimentele, pe toate partile.
Punem pe foc mai puternic o tigaie in care sa incapa toata carnea. Dupa ce s-a incins putin, punem carnea de vita in ea, apoi stropim fiecare bucata de carne cu cate 1-2 linguri de ulei de masline. Intoarcem la inceput carnea pe toate partile, astfel incat uleiul de masline sa se distribuie pe toata suprafata carnii. Apoi lasam sa se faca bine carnea pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos. Carnea va fi gata in 15-20 de minute. Intoarcem bucatile de carne in tigaie din cand in cand, ca sa se faca bine pe toate partile. Carnea va ramane mai frageda la interior. Daca o vreti facuta in sange, o lasati mai putin la tigaie cu vreo 5 minute.
Cand este gata carnea, o scoatem pe o farfurie, ii punem un capac si o lasam sa stea asa cam 5 minute.
Pe o farfurie intinsa punem salata de hrean si o intindem pe fundul farfuriei cu dosul lingurii.
Carnea de vita se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si se aseaza pe patul de salata de sfecla rosie cu hrean.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Friptura de vita se serveste calda pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean. Eu am ornat cu cateva frunze de rucola.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...
Pasca fara aluatNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseO prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc...
Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padureReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii