Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se sareaza si se pipereaza d
Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza carnea si i se da forma de la inceput, se leaga cu ata curata si se pune intr-o tava cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei. Se mai adauga sare, cateva boabe de piper si se introduce tava in cuptorul incins. Zarzavatul pentru supa si ceapa se taie felii si se pun in tava langa friptura. Se potriveste focul si dupa o ora se intoarce friptura si se adauga vinul. In lipsa vinului se poate folosi coniac. Friptura este gata cand s-a rumenit. Se scoate, se inlatura ata si se asaza pe un platou. Se taie felii groase si se serveste fierbinte. Se scoate zarzavatul pentru supa si ceapa si se trec prin sita, se sareaza si se servesc ca sos la friptura.
Pofta buna!
Alte retete romanesti:
Zacusca de vinete
Vinete impanate
Musaca de dovlecei
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPlecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am...
Tarta cu crema de vanilie si pepene galbenIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii