Mancaruri cu carne

Reteta Friptura miel la tava

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pregatim carnea astfel:
Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe

ingrediente

   1 pulpa spate de miel
   2-3 linguri ulei de masline
   2 linguri de piper macinat
   praf de ardei iute
   sare
   7-8 crengute de cimbru
   2 cani de vin alb
   1 capatana usturoi desfacuti dar lasati in coaja

mod de preparare

Pregatim carnea astfel:

Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe patul facut si mai adaugam 2 catei de usturoi feliati si cana de vin.

Se lasa la rece peste noapte carnea pentru mai mult gust.

A doua zi se acopera carnea cu folie de aluminiu a.i sa creem un cort si se da la cuptor pentru 4 ore.

Dupa 2 ore scoatem tava din cuptor mai adaugam o cana de vin si restul cateilor de usturoi de data asta in coaja.

Carnea este gata atunci cand se poate desprinde usor.

Rolul foliei de aluminiu este sa ajute la fragezirea mai rapida a carnii.



Pofta buna!
Se poate servi cu un sos format din uleiul ramas in tava peste care mai putem adauga 300g iaurt si castraveti murati taiati marunt.



Alte sugestii:

Drob de miel

Friptura de pulpa de miel cu zarzavaturi de primavara

Marinata de miel
Incearca si Carne de vitel in sos de portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura miel la tava" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.