Frittata cu broccoli si telemea de oaie

Ceea ce este extraordinar la frittata este ca, dupa ce ati invatat procedura, nu aveti nevoie de reteta ci puteti improviza mereu si mereu alte combin

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Frittata cu broccoli si telemea de oaie

Ingrediente

  • branza patrunjel verde 1 ardei gras (portocaliu) 1 morcov mediu taiat fasii cateva florete de broccoli 1 rosie 3 oua sare ulei

Mod de preparare

Ceea ce este extraordinar la frittata este ca, dupa ce ati invatat procedura, nu aveti nevoie de reteta ci puteti improviza mereu si mereu alte combinatii si garantat ca nu va veti satura de ea. De ce o frittata si nu o omleta? Teoretic puteti folosi aceleasi ingrediente, doar ca frittata arata mai bine :), mai ordonat si o puteti pune in farfurie si ca mic dejun, si ca gustare si ca parte a unui bufet suedez. Azi va voi prezenta pas cu pas cum sa preparati frittata. Ingredientele folosite de mine au fost destul de intamplatoare si mai mult m-am orientat dupa culori pentru ca intr-adevar puteti jongla foarte mult cromatic cu aceasta reteta. Alegeti tigaia in care veti pregati frittata prevazatori - alegeti una cu maner de metal care nu se va topi in cuptor. Totusi, daca nu aveti asa ceva, am auzit pe undeva ca puteti infasura manerul de plastic al unei tigai intr-o carpa umeda - luand in vedere ca frittata va sta cam 5 minute la cuptor. Dar nu garantez pentru aceasta procedura ;)
In tigaia aleasa incingeti putin ulei si adaugati in prima faza morcovii si ardeii.
Cand au mai lasat din culoare adaugati si broccoli si rosiile si lasati-le pe foc pana cand nu sunt chiar tari - dar nu e nevoie sa se inmoaie de tot!

Intr-un vas separat bateti ouale si amestecati-le cu patrunjelul. Adaugati cubuletele de branza. De ce am ales aceasta branza? Pentru ca nu se topeste la caldura si dupa cum veti vedea cubuletele raman pete distincte de alb si la final. Turnati amestecul de ou peste legume si amestecati usor sa se dispuna uniform ingredientele. Lasati pe aragaz pana cand puteti ridica cu furculita marginea frittatei - dar cu atentie sa nu se arda! Cand s-a inchegat fundul puneti la cuptorul preincalzit pentru cam 5 minute sau pana se coace si in partea superioara.


Puteti sa o serviti si direct din tigaie, dar daca vreti sa o prezentati pe farfurii si sa o taiati felii (mai ales daca ati facut o frittata mai mare decat a mea), asteptati 10-15 minute pana se raceste si apoi cu o spatula de plastic desprindeti roata marginile. Dupa ce ati desprins marginile transferati frittata pe o farfurie plata de unde o puteti taia felii ca pe o tarta. Sursa aceste retetete este blogul culinar: amainbucatarie.blogspot.com
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Negresa de post cu nuci
2
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Rulouri fragede cu branza
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Reteta Limoncello - lichior de lamai
4
Cocktail-uri

Reteta Limoncello - lichior de lamai

Limoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv

Reteta Limoncello - lichior de lamai
Macrou cu sos de rosii la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Parteneri
Cum se face maioneza de casa - reteta video
Bucataras.RO

Cum se face maioneza de casa - reteta video

Cum se face maioneza de casa - reteta video
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga