Gaina cu sos de portocale

Se curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se cal

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gaina cu sos de portocale

Ingrediente

  • 1 gaina potrivita
  • 6 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de orez cu bob lung
  • 1 pahar supa de carne
  • 50 gr. Unt
  • Un praf de curry
  • Sos de soia
  • Condimente pentru orez
  • ½ pahar suc de portocale
  • ½ pahar suc de lamaie
  • 1 ligurita de miere
  • 1 lingura de sos soia

Mod de preparare

Se curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se caleste putin. Se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci taiate felii si se caleste in continuare. Se adauga ciupercile ramase si se caleste din nou. Se condimenteaza putin dupa gust, se pune curry si 1 lingurita sos de soia si se adauga supa de carne. Se lasa sa fiarba pe jumatate orezul. Se coase gaina in jurul gatului

cu o ata mai groasa de bucatarie astfel incat sa ramana deshis numai fundul gainii. Se umple gaina cu orez lasand un spatiu de 2-3 degete pentru a lasa orezul sa se umfle. Se coase apoi gaina. Se condimenteaza si se introduce intr-o punga speciala pentru copt alaturi de cateva ciuperci intregi si putina supa de carne. Se leaga bine punga si se fac cateva gauri. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora si jumatate. Se pune pe foc sucul de lamaie si portocala impreuna cu mierea si lingura de sos soia. Se lasa sa scada la foc mic pana se leaga putin sosul. Se desface punga si cu ajutorul unei pensule se unge gaina peste tot. Se lasa gaina pana se rumeneste bine si pe parcurs se unge mereu cu acest sos. Gaina va iesi dulce acrisoara. Este o reteta potrivita pentru cei care iubesc combinatiile de dulce acrisor la mancarurile exotice.


Se serveste calda. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Tort cu ananas si mascarpone
Bucataras.RO

Tort cu ananas si mascarpone

Nu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...

Tort cu ananas si mascarpone
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!