Se curata si se goleste gaina cu atentie
sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, s
mod de preparare
Se curata si se goleste gaina cu atentie
sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se adauga galbenusul, sarea, piperul, nucsoara cit doua boabe de piper rasa, coniac sau vin. Se umple gaina. Se cos toate rupturile facute in piele, taietura de la git, taietura pe unde s-a golit. Se unge bine gaina cu unt si se pune intr-o cratita mai adinca. Se adauga o ceasca de zeama de carne sau apa. Se acopera cu alta cratita de aceeasi marime si se lasa sa fiarba inabusit, fara a o intoarce 1 ½ ore (daca gaina este mai batrina), avind grija din cind in cind sa se adauge cite putina zeama ca sa nu se arda. Se ridica cratita de deasupra si se da gaina la cuptor. Se intoarce apucind cu mina, cu o cirpa, de picior ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se asaza apoi pe o farfurie. Se scot atele si se taie bucati. La fel se pregateste si curca sau rata.
Se serveste cu o salata.
Incearca si Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina umpluta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe