Mancaruri cu carne

Reteta Gasca Bismark la cuptor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper.
2. Varza se curata, se taie in patru

ingrediente

   1 Gasca ( ca. 4 kg )
   Sare
   Piper macinat
Umplutura:
   500gr Varza alba
   3 Cepe
   40 gr. Untura de porc
   Chimen
   Maghiran
   Sare
   Piper
   300 gr. Carne tocata
   4 mere mari
   250 ml Vin alb
   300 ml Supa de pui
   1 lingura Ienupar
   2 linguri faina
   2-3 linguri apa rece
   250 gr. Castane (din cutie)
   1 lingura Ulei
   1 lingura Zahar
   100 ml Supa de pui

mod de preparare

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper.


2. Varza se curata, se taie in patru pariti si se taie marunt.


3. Cepele se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune untura, dupa ce se topeste se adauga varza si ceapa si se prajesc, se condimenteaza cu chimen, maghiran, sare si piper. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata.


4. Merele se curata, se taie in bucati si se amesteca cu umplutura de mai sus( vezi 3. ). Gasca se umple cu umplutura si se coase, dupa care se pune cu partea pieptului in tava pe un gratar si se da la cuptor pe prima sina ( bara a cuptorului ) de jos.


5. In timpul prajirii, se inteapa pe dedesubt aripile si picioarele pe, pt. ca grasimea sa se poata praji. Dupa 45 de minute se scurge toata grasimea lasata de gasca, dupa care se toarna din cand in cand vinul si supa de pui. Se adauga si ienuparul si se mai lasa la prajit. Gasca se stropeste din cand in cand cu vinul si supa din tava, iar dupa aproximativ o ora si jumatate se intoarce gasca.


6. Cand gasca e gata se portioneaza si se tine la caldura. Supa si vinul din tava unde s-a prajit gasca se fierbe cu apa calda, dupa care se adauga grasimea lasata de gasca ( vezi 5. ).Faina se amesteca cu cele 2-3 linguri de apa rece si se face sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran.


7. Castanele se scot din cutie si se lasa la scurs intr-o satita. Uleiul se pune intr-o tigaie, se incalzeste, se adauga zaharul si se lasa sa devina maro. Se adauga castanele si se intorc pe toate partile pana se imbraca toate in caramel. Se adauga supa de pui (100 ml) si se fierbe inabusite 5 minute, dupa care se servesc cu gasca si sosul.



Garnitura: Varza rosie, Galuste din cartofi.


Pofta buna!





Reteta Gasca Bismark la cuptor a fost propusa de Simona E. pe forum culinar.ro





Alte retete cu gasca gasiti aici:


Piept de gasca umplut ,


Gasca umpluta cu stafide si castane ,


Piept de gasca cu sos Cassis
Incearca si Pui cu sos de mustar si curry
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca Bismark la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.