Gasca Bismark la cuptor

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper. 2. Varza se curata, se taie in patru

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Gasca ( ca. 4 kg )
  • Sare
  • Piper macinat
  • Umplutura:
  • 500gr Varza alba
  • 3 Cepe
  • 40 gr. Untura de porc
  • Chimen
  • Maghiran
  • Sare
  • Piper
  • 300 gr. Carne tocata
  • 4 mere mari
  • 250 ml Vin alb
  • 300 ml Supa de pui
  • 1 lingura Ienupar
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 250 gr. Castane (din cutie)
  • 1 lingura Ulei
  • 1 lingura Zahar
  • 100 ml Supa de pui

Mod de preparare

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper.

2. Varza se curata, se taie in patru pariti si se taie marunt.

3. Cepele se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune untura, dupa ce se topeste se adauga varza si ceapa si se prajesc, se condimenteaza cu chimen, maghiran, sare si piper. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata.

4. Merele se curata, se taie in bucati si se amesteca cu umplutura de mai sus( vezi 3. ). Gasca se umple cu umplutura si se coase, dupa care se pune cu partea pieptului in tava pe un gratar si se da la cuptor pe prima sina ( bara a cuptorului ) de jos.

5. In timpul prajirii, se inteapa pe dedesubt aripile si picioarele pe, pt. ca grasimea sa se poata praji. Dupa 45 de minute se scurge toata grasimea lasata de gasca, dupa care se toarna din cand in cand vinul si supa de pui. Se adauga si ienuparul si se mai lasa la prajit. Gasca se stropeste din cand in cand cu vinul si supa din tava, iar dupa aproximativ o ora si jumatate se intoarce gasca.

6. Cand gasca e gata se portioneaza si se tine la caldura. Supa si vinul din tava unde s-a prajit gasca se fierbe cu apa calda, dupa care se adauga grasimea lasata de gasca ( vezi 5. ).Faina se amesteca cu cele 2-3 linguri de apa rece si se face sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran.

7. Castanele se scot din cutie si se lasa la scurs intr-o satita. Uleiul se pune intr-o tigaie, se incalzeste, se adauga zaharul si se lasa sa devina maro. Se adauga castanele si se intorc pe toate partile pana se imbraca toate in caramel. Se adauga supa de pui (100 ml) si se fierbe inabusite 5 minute, dupa care se servesc cu gasca si sosul.


Garnitura: Varza rosie, Galuste din cartofi.

Pofta buna!

Reteta Gasca Bismark la cuptor a fost propusa de Simona E. pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasca gasiti aici:

Piept de gasca umplut ,

Gasca umpluta cu stafide si castane ,

Piept de gasca cu sos Cassis

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
3
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Parteneri
Desert tarta cu pere
Bucataras.RO

Desert tarta cu pere

Imi plac foarte mult tartele si acum ca este toamna avem atatea fructe din care sa alegem pentru umplutura. Fie ca alegeti...

Desert tarta cu pere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga