Mancaruri cu carne

Reteta Gasca umpluta cu stafide si castane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza. Se adauga 1 ceasca de apa

ingrediente

   1 gasca (cca.3kg.)
   unt
   ulei
   sare
   piper
   Umplutura: 1 ceapa
   1 ceasca orez
   1/2 cana stafide
   250g. ficatei de pui
   500g. carne de vitel
   1/2 cana de miez de nuca sau migdale curatate
   1kg. castane

mod de preparare

Se pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza. Se adauga 1 ceasca de apa calda si orezul si se lasa sa fiarba la foc mic, sub capac, cca.10 minute. Se incorporeaza stafidele (tinute 1/2 ora la inmuiat intr-o infuzie de ceai), miezul de nuca sau migdalele si castanele intregi, fripte sau coapte si decojite. Se umple gasca si se da la cuptor intr-o tava unsa cu unt sau ulei , peste care se toarna 1 cana de apa. Se lasa sa se friga 21/2 ore, stropind-o din sfert in sfert de ora cu sosul din tava.
Se serveste pe un platou, decorata cu castane, miez de nuca si struguri negri. Un vin alb usor , ca cel de Dragasani, merge excelent cu aceasta delicatesa.


In loc de castane , mai greu digerabile, se pot folosi mere sau prune, dar efectul nu va mai fi acelasi.
Incearca si Papricas de carne de porc cu mazare
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca umpluta cu stafide si castane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite