Hamburger umplut

Un hamburger bun incepe cu o chifla buna.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 500 g de faina de calitate
  • 25 g de drojdie
  • 30 g de unt topit
  • 250 ml de apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri rase de bicarbonat
  • 1 lingurita de sare si seminte de susan
  • Pentru restul burgerului:
  • 800 g de carne tocata, antricot, proportie 70% carne 30% grasime
  • 200 g de branza cheddar
  • 2 catraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • cateva frunze de salata
  • 8 felii de bacon
  • ketchup
  • mustar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Sfaramitati drojdia cu zaharul si dizolvati in apa calduta si las-o la cald pana observi ca se formeaza bule deasupra. Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica. Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste. Pune si untul si creste viteza la mediu. Lasa la framantat cca 8-10 min pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic. Lasa-l la crescut cca o ora, la cald. Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul. Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac. Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop. 


Acum hai sa pregatim carnea. Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent si nu unul uscat. Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare. Taie cheddarul in bucati  (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii. Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete.


Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru. Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte. Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana se rumenesc.


Ne intoarcem la burger. Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit. Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata. Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar. Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata. Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pilaf cu carne de cocos
2
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Melcisori cu nuca si gem de macese
3
Prajituri

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
5
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Parteneri
Tarta cu branza si stafide
Bucataras.RO

Tarta cu branza si stafide

In zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...

Tarta cu branza si stafide
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga