Hamburgher Teddy bear

Hamburgerul in general nu este foarte sanatos pentru copii, dar daca il preparati voi acasa cu ingrediente de calitate atunci nu doar ca veti avea o gustare foarte buna, dar copiii vor fi cuceriti de acesti hamburgeri sub forma de ursulet.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Hamburgher Teddy bear

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 250 ml apa
  • 125 ml lapte cald
  • o jumatate de lingurita zahar pudra
  • 500 g faina
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • 15 g sare
  • stafide

Mod de preparare

Daca veti incerca reteta, recomand sa puneti doar jumatate din lichide (ca mai vin in completare ouale si untul), si apoi completati cu lichid pana ajunge aluatul la consistent necesara. Dizolvam drojdia in putin lapte si apa, calde, adaugam zaharul si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, ouale, untul si restul de lapte si la sfarsit, drojdia. Framantam 15 minute si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. Scoatem aerul, intindem foaie de 2 cm grosime si taiem cercuri de ~ 8,5 cm diametru; asezam o bucatica de aluat= boticul, o despartim in 2 cu dosul unui cutit, taiem 2 semicercuri dintr-o foaie ceva mai subtire, lipim capetele si asezam urechile, le-am lipit cu ou, pentru ochi folosim 2 stafide, si inca una pentru nas. Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lg lapte si coacem la 180 grade C, pentru 15-20 minute. Pentru hamburgheri, am amestecat 700 g carne de vita- tocata, cu 1 ceapa si 3-4 catei de usturoi, tocate marunt. Am mai adaugat si un ou, sare, piper. Am intins foaie de 1,5 cm, (intre doua bucati de folie), am taiat cu forma si am prajit in tigaie, fara ulei. Pot fi facuti si pe gratar. Unii mai seaman cu soriceii, catei.


Se servesc ca atare sau taiati in jumatate cu sunca, branza si salata. Reteta Hamburgher Teddy bear a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!