Mancaruri cu carne

Reteta Hasenpfeffer (ragout de vinat)

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina.
2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma

ingrediente

   1
   5 kg iepure
   sare
   piper
   2 linguri faina
   2 linguri ulei
   150 g costita taiata patratele
   5 cepe mici taiate pe jumatate
   2 catei usturoi taiati marunti
   o felie lamaie
   1/4 l vin rosu
   rozmarin
   Thymian (Thymus vulgaris)
   3-4 boabe piment
   3-4 boabe piper
   1 buc. cuisoare
   2 boabe ienupar
   2 lingurite gem(jeleu) de coacaze rosii
   2 cl cognac
   aprox. 1/4 l supa/zeama de vinat(eu am luat de la pachetel
   anume supa normala de vita)

mod de preparare

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina.


2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma cand va urma sosul.


3. Acum, tot in oala asta si cu uleiul ce a ramas in ea prajim carnea pe toate partile.


4. Cind carnea este toata prajita, punem usturoiul si felia de lamiie. Lasam numai putin la prajit si adaugam vinul rosu. Punem acum toate mirodenile, Thymianul si Rosmarinul, gemul de coacaze si coniacul.


5. Punem capacul la oala si lasam vreo 50 min la temperatura mica, sa clocoteasca incet. Din cind in cind putem sa punem ceva supa. Eu am pus-o toata, dar treptat.


6. Pasam sosul obtinut prin strecuratoare si lasam sa fiarba pina la consistenta dorita de noi.


7. O potrivim de sare si piper, adaugam ceapa si costita prajita la inceput, amestecam si turnam peste carnea tinuta la cald.
Noi am servit cu cartofi fierti, dar se poate servi si cu varza de Bruxelles.


Reteta Hasenpfeffer a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro





Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:


Friptura de iepure cu legume,


Iepure cu bureti iuti,


Iepure la cuptor si garnitura de toamna
Incearca si Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Daca ti-a placut reteta noastra "Hasenpfeffer (ragout de vinat)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.