Mancaruri cu carne

Reteta Iepure de vanat cu ceapa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
gati4u postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de iepure la cuptor (Reteta Video)"
 
Carnea, taiata in bucati de marime mijlocie, se pune intr-o cratita de la suprafata, se presara, apoi cu 1/2 lingurita cu sare, se adauga 3-4 linguri

ingrediente

   750-1 kg carne
   300-400 g ceapa
   100 ml untdelemn
   200 ml suc de rosii
   100 ml vin
   4-5 felii de lamiie
   o ramura de cimbru
   o foaie de dafin
   cite un virf de cutit de piper si ienibahar
   usturoi (3-4 catei)
   sare

mod de preparare

Carnea, taiata in bucati de marime mijlocie, se pune intr-o cratita de la suprafata, se presara, apoi cu 1/2 lingurita cu sare, se adauga 3-4 linguri cu zeama de la marinare sau apa simpla si se lasa sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce, tot acoperita la cuptor, unde se lasa circa o ora, pina cind se moaie pe jumatate, adaugind pe parcurs apa ca sa nu se arda sosul.


Dupa aceea, se pune ceapa taiata in felii subtiri care se amesteca cu carnea si se lasa sa fiarba 10 minute, acoperite pina cind se moaie putin ceapa.


Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, feliile de lamiie, foaia de dafin, cimbrul, condimentele si circa 200 ml apa.


Carnea se fierbe in continuare, acoperita, completind mereu cu apa cit este necesar, ca sa nu scada lichidul si sa se arda ceapa si amestecind mai des, pina cind se moaie carnea si ceapa.


Ceapa nu trebuie sa se terciuiasca, numai sa se moaie.


Daca, pe parcurs, se arde intr-o parte, nu se mai pune apa, ci se schimba imediat mincarea in alta cratita, altfel ceapa va deveni maronie si mincarea va capata un gust amar.


Cind toate sint fierte, ceapa trebuie sa fie ca un sos mai gros. Se adauga usturoiul taiat marunt (facultativ), se sareaza si se acreste, dupa gust si se lasa la cuptor inca 10 minute, ca sa se ridice untdelemnul. Se serveste rece ca fel intii.


Reteta de sarbatori





Cotlet de porc cu sos de vin





Cotlet de porc cu sos de vin





Ingrediente





1kg. cotlet,


2 cepe mijlocii,


3-4 rosii,


1 pahar vin,


putina nucsoara rasa,


sare,


piper.





Mod de preparare





Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se aseaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa circa 30 min. se adauga ceapa taiata rondele, rosiile intregi, vinul, nucsoara si se acopera vasul cu capac. Cind carnea este patrunsa bine se scoate si se pune pe platou. Sosul se paseaza, se pune in sosiera si se serveste impreuna cu carnea. Dupa gust nucsoara se poate inlocui cu cimbru.
Pofta buna!
Incearca si Ragu de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de vanat cu ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.