Azi iti arat cea mai buna modalitate de a gati Iepure cu sos de ardei copti
Stropeste bucatile de iepure cu putin ulei de masline, si asezoneaza-le cu sare grunjoasa. Zdrobeste 3 catei de usturoi. Pune-le in punga speciala impreuna cu usturoiul, frunzele de dafin, frunzele de menta, boabele de piper si untul.
A venit momentul sa videzi punga. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el. Umple Sous Vide Supreme cu apa pana la semn si seteaza-l pe temperatura de 65 de grade. Odata ce acesta a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si pune capacul. Lasa totul la gatit cca 3 ore.
Intr-o tava cu hartie de copt pune ardeii Kapia, ardeiul iute si usturoiul. Stropeste-i cu putin ulei de masline si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-i pe rand in functie de cat de repede s-au copt.Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardei si lasa-i cca 10 min. Vei vedea ca asa ii poti decoji cu mult mai multa usurinta.
Da la o parte cotoarele de la ardeii kapia, si inlatura semintele de la ardeiul iute. Pune-i apoi intr-un castron incapator , impreuna cu usturoiul, frunzele de busuioc si rosiile cuburi. Blendeaza totul cu ajutorul unui blender vertical. Toaca apoi maslinile marunt si amesteca-le peste. Pune sosul pe foc si lasa-l pana clocoteste putin si se leaga. Adauga apoi miere, amesteca putin si ia de pe foc. Potriveste de sare si piper, pune apoi mierea.
A venit momentul sa scoti bucatile de iepure din Sous Vide. Taie punga si scurge lichidul in exces. Priveste cat de fragede sunt bucatile de iepure. Strict optional, pentru o culoare mai frumoasa si un plus de gust, pune bucatile de iepure intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-le cu putin ulei si lasa-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade, pentru cateva minute, pana se rumenesc. Serveste-le impreuna cu sosul. Avantajul acestui tip de gatire este ca pastreaza o textura frageda si suculenta timp indelungat. Gata cu carnea uscata !
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO bunatate de mancare pe care trebuie sa o incercati in aceasta perioada . Este o reteta mai deosebita dar foarte gustoasa....
Pulpe de pui cu castaneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii