Mancaruri cu carne

Reteta Iepure la tava cu orez

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
sorin11s postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de iepure cu sos de busuioc (Reteta Video)"
 
Iepure la tava cu orez este o friptura delicioasa de iepure. O reteta cu carne de iepure pe care o puteti pregati pentru o cina romantica.

ingrediente

   1 iepure
   3 linguri ulei masline
   1 crenguta de rozmarin
   1 catel de usturoi
   1 cana de vin alb
   1 cana de apa
   sare
   1 ardei chilli
   condimente dupa gust
   1 cana de orez cu bob lung

mod de preparare

Iepurele se spala bine si se portioneaza. In partile mai groase se fac mici taieturi in care se introduc bucati de usturoi. Intr-un vas de ceramica se pun bucatile de iepure, uleiul, apa , vinul, sarea, mirodeniile, rozmarinul.




Se da la cuptor la 180-200grade aproximativ 45min pana scade sosul la jumatate si se rumenesc bucatile de iepure. In acest timp le mai intoarcem, din cand in cand in tava ca sa se rumeneasca pe toate partile. Separat se fierbe orezul.


Se poate servi cu salata de cruditati sau cu muraturi si un pahar de vin rosu demisec.

Incearca si Cordon Bleu la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la tava cu orez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.