Jambalaya

Jambalaya este o reteta culinara ce vine din America, este o mancare ce poate fi usor adaptata cu ingredientele pe care le aveti la indemana. Din unele puncte de vedere ne duce cu gandul la celebra paella.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Jambalaya

Ingrediente

  • Creveti
  • Orez (instant in cazul meu
  • care cere apa sau supa mai putina). Se recomanda orez cu bobul lung dar daca folositi orez normal tineti minte sa adaptati cantitatea de supa (broth) necesara. Eu am pus un cup jumate orez si un cup jumate supa.
  • Supa de pui sau de care aveti sau apa
  • in functie de cantitatea de orez
  • Ulei de masline sau vegetal
  • Tulpini de telina 2-3-4
  • 2 buc ceapa verde
  • Verdeata (de care preferati)
  • 4 Rosii
  • Frunze de dafin 3-4-5
  • Cayenne pepper
  • sare
  • Oregano
  • Ardei rosu sau verde
  • 1 Ardei iute
  • 1 ceapa
  • Piept de pui bucatele sau alt fel de carne
  • 1 bucata carnatz afumat (si iute in cazul meu )
  • 5- 6 catei usturoi
  • Sos de rosii
  • Ciuperci. Sunt multe ingrediente dar fiecare adapteaza.

Mod de preparare

1. Ciupercile se calesc in ulei de masline sau ulei vegetal apoi se pun deoparte.

2. Ceapa taiata si carnatul (sau sunca sau baconul) se calesc impreuna pana cand ceapa devine translucida si carnatul lasa din grasime. Peste se adauga ardeii si telina maruntite se lasa mai departe la calit.

3. Dupa aprox 5 min se adauga rosiile si carnea de pui (in cazul meu pieptul de pui era deja facut pe grill) si usturoiul.

4. Adaugati ciupercile si un pic de sos de rosii, orezul, supa de pui (sau apa), crevetii si frunzele de dafin. Crevetii se adauga odata cu orezul sau putin inainte, pentru ca se fac destul de repede iar daca sunt lasati prea mult se intaresc. Lasati totul impreuna la foc mic pana cand scade zeama si orezul e gata. Daca ati pus prea multa apa, puneti cratita la cuptor pana scade. Mancarea nu trebuie sa aibe multa zeama.

5. Aproape de sfarsit adaugati ceapa verde maruntita si patrunjelul sau verdeturile preferate.


Pofta buna! Reteta Jambalaya a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
Bucataras.RO

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție

Delicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!