Mancaruri cu carne

Reteta Kafta (chiftele) cu cartofi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Chiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in chiftele. Este o idee de mancare potrivita pentru masa de pranz.

ingrediente

   500 g carne de vita tocata
   1/2 legatura patrunjel (tocata fin sau la mulinex)
   1/2 ceapa (tocata fin/mulinex)
   sare
   7spices
   pepper (bhar)
   5 cartofi
   3 rosii mari
   1 cana suc de rosii sau 2 linguri pasta de rosii
   Optional: 2 catei de usturoi
   ardei gras

mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper+condimente.




Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm.




Intr-o tava se pun cartofii felii, peste kafta (sub forma unor chiftele), peste felii de rosii. Optional se pot pune niste usturoi taiat felii si ardei gras.




Se pune 1 cana apa +1 cana suc de rosii, cat sa acopere carnea, si se da la cuptor la 400 F/200 C ~30- 40 min


Pofta buna! Reteta Kafta cu cartofi a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro Alte retete cu specific libanez gasiti aici: Biriani de pui, Kibbe prajit, Falafel Sihab - chiftelute naut

Incearca si Pui cu mazare verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta (chiftele) cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.