Retete de pasti

Reteta Lamb Curry, Jamaican Style

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si

ingrediente

Ingrediente:
   1 Kg carne miel
   taiata cubulete
   1 ceapa potrivita
   taiata feliute
   2 fire ceapa verde
   tocata marunt
   5 catei usturoi
   pisati
   1 scotch bonnet/ardei iute
   tocat marunt
   1 lingura ginger proaspat
   razuit
   2 linguri curry pudra (mild)
   23 crengute cimbru proaspat
   1 lingura unt
   2 morcovi (mijlocii)
   taiati rondele
   2 cartofi mari
   taiati cuburi
   sare
   piper negru macinat

mod de preparare

In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si carnea de ied/capra si puiul. Se serveste cu rice and peas pe care eu nu l-am facut de data asta; necesita mai mult timp asa ca am facut orezul simplu. Metoda de Preparare: -punem carnea taiata cuburi intr-un bol -adaugam ceapa, ceapa verde, curry, ginger, usturoi, scotch bonnet, cimbrul, sarea si piperul; -amestecam toate ingredientele bine (e bine sa purtati manusi; curry tinde sa pateze, daca nu va plac unghiile galbene ), acoperim cu folie si dam la rece timp de 8 ore pana la 24 de ore (intoarcem carnea odata, intre timp). -cu o lingura curatam marinata de pe carne si-o dam deoparte; -topim untul si prajim carnea putin pe toate partile; -adaugam marinata si lasam in continuare pentru vreo 5-6 minute; -turnam apa fierbinte doar cat sa acopere carnea, dam focul mai incet si lasam sa fiarba bine (depinde cat de tare este carnea - eu am gasit miel mai crud, s-a facut mai repede); -cam spre sfarsitul procesului (ultimele 30 minute) adaugam cartofii taiati cuburi si morcovii feliati -lasam sa fiarba si acestea bine; nu-i bai daca se topesc cartofii, important este ca, carnea sa cada de pe oase la sfarsit (atunci mielul e facut bine); -mancarica este gata si se serveste de preferinta cu orez. Reteta propusa de Rebella
Incearca si Pasca cu aluat umplut
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb Curry, Jamaican Style" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.