Limba cu spanac

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga ust

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba de vaca
  • 4 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 pahare supa de carne
  • patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 kg spanac
  • 100 gr slanina
  • 3 cepe
  • unt
  • faina
  • 1 jumatate pahar lapte

Mod de preparare

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga usturoiul tocat iar deasupra se pune limba. Se acopera tava cu un capac si se da pe foc mic pana incep sa se moaie legumele si sa se prajeasca. Atunci se toarna vinul si se lasa la fiert descoperit, pe foc mic, pana cand scade vinul aproape de tot. Se toarna si zeama de carne, patrunjel verde tocat, sare, piper, se acopera din nou cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit timp de 2 ore. Intre timp spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se pune intr-un vas cu o lingura de unt, o lingura cu faina si 1 jumatate pahar de lapte. Se lasa sa scada bine si sa se ingroase. Dupa ce limba a fiert, se scoate din tava, iar sosul se lasa sa mai fiarba pana devine ca un sos cremos. Se curata limba de pielea groasa si se taie felii.


Se asaza spanacul, intr-un platou, peste spanac se asaza feliile de limba iar imprejur, in forma de coroana, se aranjaza legumele. Peste ele se toarna sosul din tava si se serveste.

Alte retete culinare:

Chiftele Mancare de mazare Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!