Mancaruri cu carne

Reteta Maruntaie de purcel cu lamaie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:5m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o cratita se pune untura, s

ingrediente

   1
   2 kg. maruntaie de purcel
   80 gr. untura
   100 gr. ceapa rosie
   2 foi de dafin
   200 gr. smantana
   40 gr. faina
   20 gr. mustar
   1 lamaie
   20 gr. zahar
   boabe de piper
   coaja de lamaie
   sare

mod de preparare

Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o cratita se pune untura, se adauga ceapa rosie taiata marunt si se caleste. Se toarna putina apa si, cand da in clocot, se pun maruntaiele de purcel. Se adauga sare, piper boabe, foile de dafin si se fierb sub capac pana cand carnea este bine fiarta.


Se face un sos din faina si smantana si se pune peste maruntaie. Se adauga apoi sucul de lamaie, zaharul, mustarul , coaja de lamaie si se lasa sa dea cateva clocote.
Aceasta mancare traditionala, maghiara, se prepara de Craciun si se serveste cu cartofi natur sau orez. Un vin rosu merge excelent cu acest preparat. POFTA BUNA!!!
Incearca si Rulouri de pui cu ou
Daca ti-a placut reteta noastra "Maruntaie de purcel cu lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.