Miel cu rozmarin

Curatam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o zi sa stea in frigider.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de miel
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g radacina de patrunjel
  • ceapa rosie si usturoi (dupa gust)
  • piper negru boabe
  • 10 g rozmarin macinat
  • 5 fire de rozmarin proaspete
  • 300 ml ulei
  • cimbru
  • piper macinat
  • 100 ml smantana dulce
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml coniac
  • sare

Mod de preparare

Curatam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o zi sa stea in frigider. Ziua urmatoare il scoatem din ulei, se condimenteaza cu sare si il preprajim in ulei fierbinte. Il punem in tava cu ulei, apoi la cuptor de 220 grade si il prajim (asa incat mijlocul sa ramana de culoare roz).

In uleiul in care am prajit carnea, adaugam legumele taiate bucatele mici si le prajim, se presara putina faina deasupra, se toarna vinul alb si smantana dulce. Apoi se condimenteaza cu cimbru, rozmarin (eventual busuioc) si piper boabe; se fierbe 20 minute la foc mic. La urma se strecoara si se aromatizeaza cu coniac.
Mancarea se decoreaza cu rozmarin proaspat si se serveste cu cartofi prajiti intregi.

Alte retete culinare recomandate

Iahnie de fasole

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!