Mancaruri cu carne

Reteta Miel la cuptor

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:10m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine.
Luam cepele si le taiem rondele fine.
Se ia o ti

ingrediente

   6 pulpe miel
   1 1/2 cartofi curatati si feliati tip chips
   2 cepe mari
   50 ml ulei de masline
   1 capatana usturoi
   12 crengute de cimbru
   3 linguri otet balsamic
   3 cani supa de vita
   85 g unt topit
   sare
   piper

mod de preparare

Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine.


Luam cepele si le taiem rondele fine.


Se ia o tigaie si se unge cu ulei de masline. Se lasa la incins uleiul si se adauga ceapa impreuna cu 4 crengute de cimbru. Lasam sa se caleasca amestecand periodic timp de 10 minute pentru a nu se prinde ceapa de fundul tigaii.


In continuare dam drumul la cuptor si il lasam sa se incinga la 200 grade. Asezoneaza cartofii cu sare si piper.


Aseaza intr-o tava 1/4 din rondelele de cartofi apoi pune 3 crengute de cimbru si 1/3 din cantitatea de inele de ceapa. Continua cu straturile si ai grija ca la final ultimul strat sa fie cel cu cartofi peste care trebuie sa asezi crengute de cimbru.


Supa de vita trebuie pusa la fiert apoi adaugata in tava cu cartofi. Topeste si untul si adauga-l.


Da tava la cuptor timp de 45 de minute.


Prepararea carnii: Se iau cele 6 felii de pula de miel si se cresteaza adanc, se asezoneaza cu sare si piper. Se pun apoi intr-un sos format din ulei de masline, cimbru si usturoi taiat si se lasa in timpul in care cartofii sunt la cuptor.


Intr-o tigaie incingi cele 3-4 linguri ulei de masline si incepi sa prajesti carnea pe fiecare parte timp de 5 minute. Adauga untul si da carnea prin el pt mai mult gust.


Scoate cartofii din cuptor si pune pulpele de miel peste. Mai adauga niste usturoi si neaparat stropeste cu grasimea lasata din prajirea pulpelor.


Dupa gust mai adauga sare si piper si da la cuptor pentru inca 35 de minute. Pentru rumenirea totala a cartofilor scoate carnea dupa terminarea celor 35 de minute las-o de-o parte si pune din nou la cuptor cartofii.





Este o reteta eleganta si gustoasa. Merita sa o incercati.
Sfat! La servire aseaza pe farfurie prima data cartofii apoi carnea pe care o poti stropi cu sosul lasat de cartofi sau cu supa de vita in cazul in care ti-a mai ramas.





Alte retete de Pasti


Friptura de miel coroana


Pulpa de miel la cuptor
Incearca si Galusti din paine
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite