Mancaruri cu carne

Reteta Miel la tava cu legume si ulei de masline

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar c

ingrediente

   2 coaste de miel a cate 7 oase fiecare
   preferabil organice
   taiate frantuzeste
   2 vinete tari
   8 rosii prunisoare
   bine coapte
   ulei de masline extravirgin
   8 catei de usturoi
   in coaja
   oregano uscat
   sare de mare si piper negru proaspat macinat
   optional
   busuioc sau maghiran proaspat
   1 mana mare de menta proaspata
   1 varf de cutit cu zahar
   otet din vin rosu

mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar carnea va deveni gustoasa si crocanta. Puneti coastele deoparte.


Taiati rosiile in jumatati si vinetele transversal in felii cu grosimea de 2,5 cm. Ungeti usor pe toate partile feliile de vanata cu ulei de masline extravirgin, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta, pana se rumenesc putin. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le pe o latura a unei tavi pentru cuptor. Puneti jumatatile de rosii si cateii de usturoi intregi alaturi de vinete, apoi presarati deasupra putin oregano si asezonati cu sare si piper. Peste rosii, intotdeauna puteti presara si putin busuioc sau maghiran proaspat.


Asezonati coastele de miel si prajiti-le in aceeasi tigaie, pana se rumenesc pe toate partile. Stropiti carnea cu putin ulei de masline, apoi puneti bucatile in tava pentru cuptor (cu partea interioara in jos), langa vinete si rosii. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit, astfel incat carnea sa mai ramana putin roz. Desigur, puteti sa micsorati sau sa mariti timpul de coacere, dupa gust. Scoateti tava din cuptor si lasati mielul sa se raceasca vreme de 5 minute.


Acum preparati fantasticul ulei de menta. Intr-un mojar sau in mixer, puneti frunzele de menta cu putina sare si zahar si frecati amestecul pana se omogenizeaza. Adaugati 2 linguri de otet din vin rosu de calitate si subtiati compozitia cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Asezonati dupa gust sl mai puneti cateva picaturi de otet, daca e nevoie. Acesta e un sos fantastic, excelent pentru legume si miel.



Se portioneaza coastele de miel in doua si apoi se imparte fiecare bucata in alte 3 sau 4 mai mici.





Alte retete recomandate:


Pastrama de oaie


Cartofi la cuptor


Tocanita de pui
Incearca si Friptura cu crusta de verdeata
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la tava cu legume si ulei de masline" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.