Miel la tava cu legume si ulei de masline

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 coaste de miel a cate 7 oase fiecare
  • preferabil organice
  • taiate frantuzeste
  • 2 vinete tari
  • 8 rosii prunisoare
  • bine coapte
  • ulei de masline extravirgin
  • 8 catei de usturoi
  • in coaja
  • oregano uscat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • busuioc sau maghiran proaspat
  • 1 mana mare de menta proaspata
  • 1 varf de cutit cu zahar
  • otet din vin rosu

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar carnea va deveni gustoasa si crocanta. Puneti coastele deoparte.

Taiati rosiile in jumatati si vinetele transversal in felii cu grosimea de 2,5 cm. Ungeti usor pe toate partile feliile de vanata cu ulei de masline extravirgin, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta, pana se rumenesc putin. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le pe o latura a unei tavi pentru cuptor. Puneti jumatatile de rosii si cateii de usturoi intregi alaturi de vinete, apoi presarati deasupra putin oregano si asezonati cu sare si piper. Peste rosii, intotdeauna puteti presara si putin busuioc sau maghiran proaspat.

Asezonati coastele de miel si prajiti-le in aceeasi tigaie, pana se rumenesc pe toate partile. Stropiti carnea cu putin ulei de masline, apoi puneti bucatile in tava pentru cuptor (cu partea interioara in jos), langa vinete si rosii. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit, astfel incat carnea sa mai ramana putin roz. Desigur, puteti sa micsorati sau sa mariti timpul de coacere, dupa gust. Scoateti tava din cuptor si lasati mielul sa se raceasca vreme de 5 minute.

Acum preparati fantasticul ulei de menta. Intr-un mojar sau in mixer, puneti frunzele de menta cu putina sare si zahar si frecati amestecul pana se omogenizeaza. Adaugati 2 linguri de otet din vin rosu de calitate si subtiati compozitia cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Asezonati dupa gust sl mai puneti cateva picaturi de otet, daca e nevoie. Acesta e un sos fantastic, excelent pentru legume si miel.

Se portioneaza coastele de miel in doua si apoi se imparte fiecare bucata in alte 3 sau 4 mai mici.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Orez cu piept de pui
Bucataras.RO

Orez cu piept de pui

 Cand doresc o masa  simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea...

Orez cu piept de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola