Miel provensal

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de Provence
  • 50 g rosii din conserva sau uscate
  • 1 lingura boabe piper
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g rosii proaspete
  • 2 fire marin si 2 fire de cimbru
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Mod de preparare

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper

si ierburi de Provence.

Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte timp de 20 de minute.

Daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, le scurgi de zeama si le toci cubulete.

Apoi le amesteci cu boabe de piper verde.

Umpli pulpa de miel cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara.

Se curata ceapa si usturoiul, Se toaca si se aseaza langa carne, impreuna cu foile de dafin.

Se da pulpa la cuptor si se stinge cu vin. Inabusi friptura timp de 2 ore.

Tai felii morcovii si dovleceii si rosiile sferturi.

Cu 20 de minute inainte ca friptura sa fie gata, adaugi

legumele: morcovii, dovleceii, rosiile, marinul, cimbrul

si inabusi toate legumele cu carnea.
Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.

Alte retete de Paste

Miel betiv

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!