Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai i
Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper
si ierburi de Provence.
Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte timp de 20 de minute.
Daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, le scurgi de zeama si le toci cubulete.
Apoi le amesteci cu boabe de piper verde.
Umpli pulpa de miel cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara.
Se curata ceapa si usturoiul, Se toaca si se aseaza langa carne, impreuna cu foile de dafin.
Se da pulpa la cuptor si se stinge cu vin. Inabusi friptura timp de 2 ore.
Tai felii morcovii si dovleceii si rosiile sferturi.
Cu 20 de minute inainte ca friptura sa fie gata, adaugi
legumele: morcovii, dovleceii, rosiile, marinul, cimbrul
si inabusi toate legumele cu carnea.
Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.
Alte retete de Paste
Miel betiv
Friptura de miel coroana
Drob de miel special
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii