Mancaruri cu carne

Reteta Murseddu (placinta italiana cu carne)

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Murseddu, placinta traditionala cu carne de porc (ficat) este unul din cele mai notabile feluri de mancare din zona Calabria.

ingrediente

Pentru aluatul de placinta:
   10g drojdie proaspata
   250g faina
   un varf de sare
Pentru umplutura:
   250g carne porc (de la gat)
   150g ficat de porc
   150g ficat de vitel
   150g maruntaie
   4lg pasta de rosii
   2lg ung
   1 peperoncini
   1 ceapa
   2 catei de usturoi
   1lg oregano uscat
   sare si piper
    

mod de preparare

 




1. Fa prima data o maia dintr-o lingura de faina, drojdie, 2 linguri de apa calda si o lingurita de zahar. amesteca bine si lasa acoperit pana cand face spuma deasupra. Toarna maiaua in mijlocul fainii amestecata cu sare, mai adauga 120ml de apa si framanta un aluat pe care apoi il lasi o ora la dospit intr-un loc caldut. Ar trebui sa isi dubleze volumul.




2. Pregateste tocana: taie marunt ficatul de porc, ceapa si usturoiul. Intr-o lingura de ulei caleste carnea pana cand isi schimba culoarea, scoate-o, dupa care adauga ceapa, cu usturoiul si chilli si soteaza-le.




3. Adauga apoi carnea de porc in tigaie, prajeste-o pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea, asezoneaza cu oregano, sare si piper. Dilueaza pasta de rosii cu 4 linguri de apa si adaug-o. Adauga si restul de carne si lasa 10 minute, condimenteaza dupa gust.




4. Intinde aluatul pentru o forma de 25cm in diametru (vei avea nevoie de doua foi), intr-un strat de 5cm grosime. O foaie de aluat o pui in forma tapetata cu unt si faina, asezi umputura in mijloc, dupa care impaturi marginile "capacului" de aluat cu marginile bazei, si "inchizi" placinta.




O pui la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 50 de minute.


Placinta cu carne se serveste calda.

Incearca si Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson
Daca ti-a placut reteta noastra "Murseddu (placinta italiana cu carne)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.