Mancaruri cu carne

Reteta Musaca moldoveneasca

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Musacaua de cartofi este o reteta de inspiratie turceasca, dar care a fost adaptata cu succes in toate regiunile tarii.

ingrediente

Ingrediente:
   2 kg cartofi
   1kg carne tocata amestec
   1 ceapa mijlocie
   1 lingurita boia de ardei dulce
   sare si piper dupa gust
   1 lingura de unt
   2 linguri de smantana
   1 lingura de ulei
   100 gr branza telemea sau cascaval mai moale

mod de preparare

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare, taiati ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert ii strecuram de apa in care au fiert si ii pisam. Ii amestecam cu smantana, untul, sarea si piperul dupa gust.



Intr-o cratita punem uleiul si ceapa tocata marunt, dupa care adaugam carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Amestecam sa nu se lipeasca, si luam de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, fara sa o ungem cu ulei, punem un strat de piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de piure. Optional putem pune si cateva linguri de suc de rosii intre straturile de piure si carne. Deasupra ultimului strat de piure punem branza sau cascavalul rase si dam cuptor, la foc mediu pentru cca 15 min. (pana cand branza sau cascavalul se rumenesc).


Musacaua se serveste calda cu salata sau muraturi de oricare doriti.

Incearca si Cotlet de porc umplut cu cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.