Muschi de porc cu piure de mazare

Am facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda „pe grill”. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l marinez ori sa-l

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Muschi de porc cu piure de mazare

Ingrediente

  • 365 g muschi de porc
  • mazare
  • smantana dulce
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare

Am facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda pe grill. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l marinez ori sa-l condimentez foarte tare, simpla preparare la grill ii da o aroma deosebita. Totusi, inainte de a-l pune pe gratarul incins, il invelesc intr-un praf de piper multicolor, proaspat macinat, si-l las sa se odihneasca un sfert de ceas la temperatura ambientului (sigur, daca afara sunt 36 de grade, o sa-l las undeva la umbra). Partea buna e ca dintr-un muschi de 350 de grame, pot sa manance doi oameni si sa ramana cu impresia ca au mancat bine, mai ales daca langa muschi au si o garnitura ori o salata. Ori, poate si una si alta. La mancarea pe care o vedeti aici, am pus drept garnitura un piure de mazare. L-am descoperit recent si am incercat sa-i dau personalitate cu ajutorul piperului macinat proaspat si a sarii de mare. Altfel, se face destul de simplu, mai ales daca folositi mazare congelata (eu o prefer in locul celei din borcan). Trebuie doar sa puneti mazarea intr-o oala, sa o acoperiti cu apa si sa o lasati pe foc pana se incalzeste mazarea. Scurgeti apoi apa, turnati peste mazare doua-trei linguri de smantana dulce si o nuca de unt, amestecati bine si mixati cu un blender pana obtineti piureul.


Adaugati sarea si piperul (dupa gust – asta inseamna ca gustati dupa ce le-ati pus si mai adaugati daca credeti ca mai e nevoie), amestecati bine si asezati piureul pe o felie de paine HapiHap prajita. Intre timp, aveti grija si de muschiul de pe grill. Rotiti-l pe toate partile. 12 minute ii ajung pentru a fi patruns corespunzator, fara a se usca, asa cum are tendinta sa o faca.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!