Azi iti arat un mod revolutionar de a gati! Sous Vide Supreme este singurul aparat din lume ce foloseste apa ca si conductor termic si care totodata pastreaza o temperatura constanta de gatire, rezultand astfel bucati de carne cu gust si textura incomparabila, fragede si suculente, gatite uniform in toata profunzimea lor, si legume ce-si pastreaza culorile vii si-si mentin deasemenea toate calitatile nutritive.
Stropeste carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o generos cu sare grunjoasa si piper. Pune bucata intr-o punga speciala pentru vidat, impreuna cu cimbrul si 50 g de unt si videaz-o folosind un aparat special. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el.
Umple aparatul de Sous Vide cu apa pana la semn si seteaza-l pe 54 de grade pentru rare, 58 de grade pentru medium rare sau 70 de grade pentru well done. Eu voi alege s-o pregatesc medium rare.
Odata ce-a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si las-o acolo minimum 1 ora si jumatate si maximum 3. Scurge lichidul format in punga si tapeteaz-o cu un servetel. Zdrobeste putin cateii de usturoi.
Acum, strict optional, pentru o culoare frumoasa, poti incinge bine o tigaie grill, sa adaugi putin unt, ulei si cateii de usturoi si sa lasi carnea foarte putin pe fiecare parte, pana obtii acele striatii de gratar care dau atat de bine-n poza.
Scoate-o pe un tocator si las-o la odihnit cateva minute, pentru a se aseza sucurile din interior.
Mai departe, pregateste sosul: amesteca hreanul cu smantana, fresh-ul de lamaie si patrunjelul pana obtii un sos omogen. Serveste-l impreuna cu carnea de vita.
Acum ca s-a odihnit hai sa-ti arat cat de bine este gatita !
Gatitul devine placerea suprema atunci cand realizezi preparate spectaculoase, cu minimum de efort. Tehnica de gatire SousVide este cu-atat mai buna daca vrei sa gatesti tipuri de carne care nu-s atat de scumpe, precum rasolul sau pulpa, insa acestea necesita o perioada mai mare de timp.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolRapid, bun si de efect, atat pot spune de acest desert.
Desert la pahar, cu capsuniReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii