Mancaruri cu carne

VIDEOMuschi de vita cu sos de hrean si smantana

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 1h:30m 
morcovel_18360 postat de
Postat pe: 09-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Azi iti arat un mod revolutionar de a gati! Sous Vide Supreme este singurul aparat din lume ce foloseste apa ca si conductor termic si care totodata pastreaza o temperatura constanta de gatire, rezultand astfel bucati de carne cu gust si textura incomparabila, fragede si suculente, gatite uniform in toata profunzimea lor, si legume ce-si pastreaza culorile vii si-si mentin deasemenea toate calitatile nutritive.

ingrediente

4 portii

   1 bucata muschi de vita de cca 1 kg
   2 crengute de cimbru
   3 catei de usturoi
   2 foi de dafin
   100 g de unt
   cateva linguri de ulei de masline
   sare grunjoasa si piper dupa gust
   Pentru sos
   2 linguri de hrean la borcan
   200 g de smantana
   1 lingura de fresh de lamaie
   2 linguri de patrunjel proaspat tocat

mod de preparare

Stropeste carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o generos cu sare grunjoasa si piper. Pune bucata intr-o punga speciala pentru vidat, impreuna cu cimbrul si 50 g de unt si videaz-o folosind un aparat special. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el.


Umple aparatul de Sous Vide cu apa pana la semn si seteaza-l pe 54 de grade pentru rare, 58 de grade pentru medium rare sau 70 de grade pentru well done. Eu voi alege s-o pregatesc medium rare.


Odata ce-a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si las-o acolo minimum 1 ora si jumatate si maximum 3. Scurge lichidul format in punga si tapeteaz-o cu un servetel. Zdrobeste putin cateii de usturoi.


Acum, strict optional, pentru o culoare frumoasa, poti incinge bine o tigaie grill, sa adaugi putin unt, ulei si cateii de usturoi si sa lasi carnea foarte putin pe fiecare parte, pana obtii acele striatii de gratar care dau atat de bine-n poza.


Scoate-o pe un tocator si las-o la odihnit cateva minute, pentru a se aseza sucurile din interior.


Mai departe, pregateste sosul: amesteca hreanul cu smantana, fresh-ul de lamaie si patrunjelul pana obtii un sos omogen. Serveste-l impreuna cu carnea de vita.


Acum ca s-a odihnit hai sa-ti arat cat de bine este gatita !


Gatitul devine placerea suprema atunci cand realizezi preparate spectaculoase, cu minimum de efort. Tehnica de gatire SousVide este cu-atat mai buna daca vrei sa gatesti tipuri de carne care nu-s atat de scumpe, precum rasolul sau pulpa, insa acestea necesita o perioada mai mare de timp. 

Incearca si Fasole cu afumaturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita cu sos de hrean si smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
bucataras tv

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite