4 portii
Stropeste carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o generos cu sare grunjoasa si piper. Pune bucata intr-o punga speciala pentru vidat, impreuna cu cimbrul si 50 g de unt si videaz-o folosind un aparat special. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el.
Umple aparatul de Sous Vide cu apa pana la semn si seteaza-l pe 54 de grade pentru rare, 58 de grade pentru medium rare sau 70 de grade pentru well done. Eu voi alege s-o pregatesc medium rare.
Odata ce-a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si las-o acolo minimum 1 ora si jumatate si maximum 3. Scurge lichidul format in punga si tapeteaz-o cu un servetel. Zdrobeste putin cateii de usturoi.
Acum, strict optional, pentru o culoare frumoasa, poti incinge bine o tigaie grill, sa adaugi putin unt, ulei si cateii de usturoi si sa lasi carnea foarte putin pe fiecare parte, pana obtii acele striatii de gratar care dau atat de bine-n poza.
Scoate-o pe un tocator si las-o la odihnit cateva minute, pentru a se aseza sucurile din interior.
Mai departe, pregateste sosul: amesteca hreanul cu smantana, fresh-ul de lamaie si patrunjelul pana obtii un sos omogen. Serveste-l impreuna cu carnea de vita.
Acum ca s-a odihnit hai sa-ti arat cat de bine este gatita !
Gatitul devine placerea suprema atunci cand realizezi preparate spectaculoase, cu minimum de efort. Tehnica de gatire SousVide este cu-atat mai buna daca vrei sa gatesti tipuri de carne care nu-s atat de scumpe, precum rasolul sau pulpa, insa acestea necesita o perioada mai mare de timp.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe