Muschi de vita cu sos de hrean si smantana

Azi iti arat un mod revolutionar de a gati! Sous Vide Supreme este singurul aparat din lume ce foloseste apa ca si conductor termic si care totodata pastreaza o temperatura constanta de gatire, rezultand astfel bucati de carne cu gust si textura incomparabila, fragede si suculente, gatite uniform in toata profunzimea lor, si legume ce-si pastreaza culorile vii si-si mentin deasemenea toate calitatile nutritive.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 bucata muschi de vita de cca 1 kg
  • 2 crengute de cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100 g de unt
  • cateva linguri de ulei de masline
  • sare grunjoasa si piper dupa gust
  • Pentru sos
  • 2 linguri de hrean la borcan
  • 200 g de smantana
  • 1 lingura de fresh de lamaie
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Stropeste carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o generos cu sare grunjoasa si piper. Pune bucata intr-o punga speciala pentru vidat, impreuna cu cimbrul si 50 g de unt si videaz-o folosind un aparat special. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el.


Umple aparatul de Sous Vide cu apa pana la semn si seteaza-l pe 54 de grade pentru rare, 58 de grade pentru medium rare sau 70 de grade pentru well done. Eu voi alege s-o pregatesc medium rare.


Odata ce-a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si las-o acolo minimum 1 ora si jumatate si maximum 3. Scurge lichidul format in punga si tapeteaz-o cu un servetel. Zdrobeste putin cateii de usturoi.


Acum, strict optional, pentru o culoare frumoasa, poti incinge bine o tigaie grill, sa adaugi putin unt, ulei si cateii de usturoi si sa lasi carnea foarte putin pe fiecare parte, pana obtii acele striatii de gratar care dau atat de bine-n poza.


Scoate-o pe un tocator si las-o la odihnit cateva minute, pentru a se aseza sucurile din interior.


Mai departe, pregateste sosul: amesteca hreanul cu smantana, fresh-ul de lamaie si patrunjelul pana obtii un sos omogen. Serveste-l impreuna cu carnea de vita.


Acum ca s-a odihnit hai sa-ti arat cat de bine este gatita !


Gatitul devine placerea suprema atunci cand realizezi preparate spectaculoase, cu minimum de efort. Tehnica de gatire SousVide este cu-atat mai buna daca vrei sa gatesti tipuri de carne care nu-s atat de scumpe, precum rasolul sau pulpa, insa acestea necesita o perioada mai mare de timp. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu nuca si fulgi de porumb
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

V-am mai povestit despre nastrusnicul nostru baietel, cum ca ii place sa se bage in toate activitatile pe care le derulam. Ei...

Prajitura cu nuca si fulgi de porumb
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola