Mancaruri cu carne

Reteta Muschiulet de vita cu sos de branza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow-cooker - Reteta-Video"
 
Muschiuletul de vita cu sos de branza este o combinatie extraordinar de reusita, delicioasa si va fi savurata de toata lumea la mesele festive si nu numai.

ingrediente

   Ingrediente (pentru 2 portii)
   400 g muschiulet de vita (se poate folosi muschiul de vita
   mie insa imi place muschiuletul pentru ca este mai fraged)
   100 g branza cu mucegai albastru (eu folosesc Bucegi sau Bavaria Blue
   cea din urma fiind excelenta si separat
   dar mai scumpa)
   o lingurita amidon
   70 ml frisca lichida neindulcita
   2 linguri sos Worcester
   2 frunze busuioc proaspat sau o lingurita rasa uscat
   2 morcovi
   2 cartofi
   un dovlecel

mod de preparare

Pentru ca dureaza mai mult pana se fac, am taiat cartofii si morcovii si i-am pus la facut, la aburi.




Se fasoneaza muschiuletul (asta insemnand ca se scot cu un cutit bine ascutit toate zonele de piele alba). Sa nu sariti peste etapa asta, pentru ca pielea aceea este tare si strica preparatul final.




Taiem muschiuletul in bucati cam de 2 degete grosime. Eu am grupat apoi mai multe bucatele (aici este avantajul muschiului de vita – se obtin felii mai mari si mai frumoase din el)




Daca vreti, bucatile grupate le puteti lega cu sfoara de bucatarie. Punem pe ele sosul Worcester si atat (imi place sa adaug sarea dupa ce s-a facut carnea in cazul de fata).




Punem dovleceii la prajit intr-o tigaie stropita doar cu ulei.




Incingem bine o tigaie si apoi punem carnea in ea. Incercati sa nu o invartiti de multe ori – cam 3 minute pe o parte si 2 pe partea cealalta sunt de ajuns pentru mine (imi place mai in sange pentru ca e mai suculenta :D). Acum, fiecare o lasa cat ii place. Ideea ar fi ca daca o apasati usor cu degetul veti observa ca o carne in sange e mai moale decat una facuta bine. Oricum, incercati in mai multe feluri pana va lamuriti cum va place.




Intr-un alt vas punem branza si frisca si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Amestecam bine, sa se topeasca branza. Nu o lasati nesupravegheata ca se lipeste. La final adaugam busuiocul taiat maruntel. In functie de cat de sarata e branza si deci sosul facut cu ea, mai punem sau nu sare pe carne.


Muschiuletul de vita se serveste cu legume si sosul de branza.




Reteta de muschiulet de vita cu sos de branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Incearca si Friptura simpla de vitel
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vita cu sos de branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.